All mat vi serverer er laget fra bunnen og er inspirert av gamle kokekoner. Drikkeanbefalinger er inspirert av yngre koner.

«Fem om dagen» på Stock kan bety så mangt, siden vi både har et sunt kjøkken og en god bar. Poenget er at vi varierer rettene og dagens fristelser finner du på tavla.

Stock på dagen
11-15:30


Gulrottartar med rørosrømme, sennep, pepperrot og posjert egg, med rugbrød
Carrot tartar with Røros sour cream, mustard, horseradish, poached egg and ryebread
Extras – Copa and spiced cured Boston butt

E, M, SP
150,-
Med Coppa, krydderspeket svinenakke +40,-


Carpaccio av hjort med ruccola og red frilice, kapers, parmesan og trøffelmajones
Deer carpaccio with rocket lettuce, red frilice, capers, parmesan and truffle mayonnaise
E, GR, M, SS
165,-


Ukens salat, serveres med brød
Salad of the week, served with bread
160,-


Blåskjellsuppe med dagens fangst, jordskokk og chorizo, med rugbrød
Mussel soup with fish of the day, artichoke, chorizo and rye bread
B, GR, F, M
175,-



Lun leverpostei med syltet rødbet, romanosalat og rugbrød
Warm liver pate with pickled red beats, roman lettuce, and rye bread
GR, SP, SS
155,-


Burger med cheddar, panchettaragu, grønn chilli, briochbrød og salat
Burger with cheddar, panchettaragu, green chili, brioche and lettuce
Extras – Fried potatoes with parmesan and parsley

E, GH, M
190,-
Med fritert potet med parmesan og persille +30,-


Dagens 3-retter
Today’s 3 course
325,-


Dagens lunsj
Today’s lunch
160,-


Dagens dessert
Today’s dessert
85,-


Barmeny fra 16 til sent

(bestilles og spises i baren)


Østers B
19,-


Kokt Totenegg og saltkvern
(E)
15,-


Polsk agurk i eddik
(SS)
15,-


Røykasild på rugbrød med fennikel
Med rugbrød og sennep
(F/GR)
45,-


Akkepølsa
Krydra kokepølse med potetmos og sprø løk
(SP/E)
80,-


Mandler nesten som i Spania
(N/E)
45,-


Oliven
45,-


STOCK når det mørkner… 16:30-22

Til å starte med

Starters


Østers med sitron og sjalottløk i rødvins eddik
Oysters with shallots in red wine vinegar
B, SS
25,- / stk.


Grønne soyabønner med havsalt og chilli
Green soy beans with sea salt and chili
Y
65,-


Nyrullet spaghetti med hvit trøffel og bresert oksehale
Fresh rolled spaghetti with white truffle and braised oxtail
GH, E
195,-


Sylta fersk sild med røkt potet chips, dill mayonaise, røros rømme og knekkebrød
Pickled fresh herring with smoked potato chips, dill mayonnaise, Røros sour cream and crisp bread
F, E, M
165,-


Ristet jordskokk med speket andehjerte, luftig persille emulsjon og mizuna
Toasted Jerusalem artichoke with cured duck heart, fluffy parsley emulsion and mizuna
E, GR, GH, MD
175,-


Ferske sjøkreps fra mitsund med lardo, løpstikke, frisk salat og smørsaus på myse av nyr
Fresh langoustines from Mitsund with lard, lovage, fresh salad, a butter sauce with whey
S, E, M
205,-


Sveler med pisket rørosrømme, løk og rognkjeks rogn
Norwegian pancakes with whipped Røros sour cream, onion and lumpfish roe
E, F, GH, M
175,-


Stekt breiflebb lever med sirupbrød med fenikkel og karve, søl emulsjon og stekt gjær
Pan fried monkfish liver with sourdough bread, Søl mayonnaise and pan fried yeast
F, GH, E
170,-


Hovedretter

Mains


Ovnsbakt skrei med røkt sellerirot, stekt gjær og kvernet mandelpotet
Oven baked skrei ‘’Wild codfish’’ with smoked celeriac, pan fried yeast and minced almond potatoes
F; M; GH; SI
285,-


Stekt skatevinge med gulrotpure, bakt gulrot, fennikel, eplegele og fermentert fennikel beurre blanc
Pan fried skate wing with carrot pure, baked carrot, fennel, apple jelly, and leavened fennel beurre blanc
F, M
265,-


Miso marinerte breiflabbkjaker med grilla blomkål, pepperot wasabi og «spicy» skalldyr saus
Miso marinated monkfish cheeks with grilled cauliflower, horseradish wasabi and a spicy shellfish sauce
F, M, S
240,-


Helstekt fransk vårkylling servert med brent løk, steinsopp, jordskokk og potetkrem
Fresh spring chicken with burned onion, boletus, Jerusalem artichoke and potato cream
M
280,-


Grillet Secreto av ibericogris med bønne cassoulete, artisjokk, vårløk, brent hvitløk og løpstikke skum
Grilled Iberico with bean cassoulet, artichoke, scallions, burned garlic and lovage foam
M
295,-


Entrecote med grønne bønner, assortert tomat, sort hvitløk, fritert potet med persille og røkt hollandaise
Rib eye with green beans, assorted tomatoes, black garlic, fried potatoes with parsley and smoked hollandaise sauce
E,M
320,-


Skirt av okse servert med grilla hjertesalat, røkt ost, bakt sellerirot, chili mayonaise og soya okse sjy
Grilled skirt steak with grilled little gem lettuce, smoked cheese, baked celeriac, chili mayonnaise and soy beef broth
E, M, SI, SY, H
275,-

Dagens «gullkjøtt»
Today’s “Golden meat”
420,-


Dagens kjøtt
Today’s meat
290,-


Dagens fisk
Today’s fish
285,-


Dagens 3-retter
Today’s 3-course
495,-

Med ost/with cheese
585,-


Dessert


Svele med ristet hasselnøttis, revet brunost og dolce latte krem
Norwegian pancakes with hazelnut ice cream, shredded brown cheese and dolce latte
E, GH, H, M
130,-


Lakris «sponge» kake med hvit sjokolademousse, salte pistasjnøtter og tyttebær is på nyr-ferskost
Liquorish sponge cake with white chocolate mousse, salted pistachio, lingonberry ice cream and nyr “fresh cheese”
GH, M, P, E
135,-


Dekonstruert pærepai med vanilje is og langpepper
Pear pie crumble with vanilla ice cream and black pepper
E, GH, M
125,-


Myk hasselnøtt brownie med oliven karamell, kirsebær og ristet hasselnøttis
Hazelnut brownie with olive caramel, cherry and toasted hazelnut ice cream
E, GH, M
130,-


Dagens utvalgte ostetallerken. Serveres med nøttebrød og noe søtt
Cheese, ask about today’s assortments. Served with nut bread and something sweet
M, GH, H, GB
140,-


Petit fours
65,-


 

Allergener/Allergies

GB bygg/barly, GH hvete/wheat, GR rug/rye, S skalldyr/shellfish, E egg/eggs, F fisk/fish, SY soya/soy, M melk/milk, MA mandler/almonds

H hasselnøtter/hasselnuts, P pistasjnøtter/pistaghio, MD macadamianøtter/macadamianuts, PA peanøtter/peanuts, SI selleri/celleriac, SP sennep/mustard, SS svoveldioksid og sulfitter/Sulphur dioxide and sulphites, LU lupin/lupin, B bløtdyr/mollusks

Si fortsatt ifra om alle allergier ved bestilling.

Please tell us about all allergies.

 

Det koker på STOCK